2011. szeptember 26., hétfő

Divatgyűrűk viselése, tárolása

Az élet szabály-szabály hátán jól tudom, de most muszáj néhány plusz megjegyzést tennem a frissen feltöltött divatgyűrűkhöz.

Először is, bár jó néhány közülük ródiumozott, tehát elvileg nem kopik, azért le kell venni kézmosáskor, ne hordjuk mosogatáshoz és bármilyen tisztítószeres munkához.

A folyékony szappan gyakorlatilag nem fog nyomot hagyni a bizsugyűrűkön, de esetleg a strasszkövek ragasztóanyagát kimoshatja. (a hagyományos szappan pedig biztosan ráragad a kövekre!)

A divatékszerek minden típusa elméletileg csak díszítőékszer, tehát célszerű őket rövid ideig hordani; ekkor is ezt venni fel utoljára és ezt venni le legelsőnek.

Strasszköveket cserélni nehéz, talán leginkább a fehéret lehet pótolni, tehát a színes kövek esetén fokozott óvatossággal közlekedjünk, nehogy beleakadjon valamibe az átlagtól magasabb fazonú divatgyűrű, vagy megrepedjen egy ütéstől a kristálykő.

Az általunk forgalmazott divatgyűrűk két típusúak:
- egyéni méretre állítható gyűrűsínes ékszerek és
- fix méretű gyűrűk.

Gyűrűméretezés külön bejegyzés, lásd a címkemutatót.

Egyéni méretre beállítás esetén nem árt vigyázni arra, hogy egyenletesen tágítsuk a gyűrűsínt, különben tojás alakú lesz. (ez elferdíti a gyűrűt a kézen és hosszú távon a gyűrűsín eltörését okozhatja)

Ha már beállítottuk saját méretre a gyűrűt, NE adjuk oda másnak! 
A gyűrűsín ide-oda húzgálása idő előtt tönkreteszi a fémet, és divatgyűrűt NEM lehet forrasztani !!!

Az állítható bizsugyűrűk esetén is lehet alap gyűrű méret, mégpedig az ékszer alaptulajdonságai miatt.
Amennyiben a leírásnál kiemelten szerepel, hogy a gyűrűsín csak 2-3 számot tud tágulni és nem való vastagabb ujjra; vagy a gyűrű súlya és mérete miatt nem való kis méretű ujjra, akkor azt a tanácsot nem árt figyelembe venni vásárláskor!



Tárolásukról annyit, hogy az extrém sok kicsi strasszkőből álló fazonú gyűrűt mindig külön kell tárolni!
( az általunk küldött simítózáras tasak erre a célra kitűnően megfelel)

Szintén célszerű külön tárolni az egy nagy kőből álló gyűrűt, hogy ne karcolódjon a kristály felülete.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése